you rock guys~

suka blog ni tak?

Tuesday, May 24, 2011

...:: s e n y u m a n m u ::...

           〰○ 〰○ 〰○ 〰○ 
hi semua ..... nak taw satu cerita tak ..? 
hari nie sy nak kongsi 1 cerita dengan semua ... 
mungkin cerita nie taklah menarik ,,,
hope enjoy....(◕‿-)






☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

pertama kali kami bertemu ..... langsung tiada niat dihati untuk mengenali.....dia dengan halnya...dan aku juga buat-buat seperti tiada hasrat untuk mengenali nya......namun hari makin hari ,
rasa untuk mengenalinya semakin menebal......
dan aku menegurnya....." hi kawan ....kamu student baru ya di sekolah ini ? "
berborak...bertanya asal usul dan akhir nya , tercipta lah sebuah ikatan persahabatan antara kami.......
Shiefa , itulah panggilan ku kepadanya ....kelihatan dia seorang yang sangat baik hati....peramah....
penyayang.....dan sangat mengambil berat....kami sebaya tetapi aku di kelas yang kedua...
dan dia di kelas yang pertama...namun dia tidak pernah sekali pun sombong dengan kepandaiannya itu.....
dia selalu memberi tunjuk ajar pada ku....
dialah peneman ku dikala suka dan duka.... menjadi pendengar setia.....

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

15 februari .... tibalah hari kelahiran ku......sudah genap umur aku 17 tahun...sudah besar aku rupanya ya.....
dulu-dulu aku selalu bermain-main di hadapan rumah.....dan kini tidak lagi.....
buku-buku , laptop , dan telefon menjadi peneman setia ku.....di kala aku bosan , aku akan 
meluangkan masa dengan menulis blog dan berborak dengan rakan ku , Shiefa .......dia sangat 
memahami ku....tidak pernah ku sangka...teman yang sepertinya baru ku kenali amat mengerti akan diriku........dia memberikan aku hadiah yang paling bermakna untuk diriku....keihlasan hatinya menjadi temanku sangat aku hargai....tidak pernah aku dikurniakan sahabat semulia Shiefa......

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

sudah setahun berlalu.....tanpa aku sedari , sudah 2 tahun aku mengenali Shiefa ....
Shiefa masih mengingati ku...masih berhubung seperti dulu dan tidak pernah meninggalkan aku.....
namun.......pada suatu hari...Shiefa langung tidak call dan mesej aku....aku terasa sangat pelik 
dan tidak sedap hati.....
tiba-tiba.........
aku mendapat panggilan daripada keluarga Shiefa.....seperti mahu terhenti jantung ku 
apabila mengetahui Shiefa sedang dikejarkan ke hospital kerana telah lama menghidap penyakit luekemia.....!
Astaghfirullah......mengapa Shiefa tidak pernah mengatakan tentang semua ini kepada ku?
kenapa?aku berasa sangat kecewa...namun setelah aku fikirkan , mungkin dia tidak mahu aku bersedih....
aku bergegas ke hospital untuk melawatnya.....sungguh hiba hatiku melihat keadaanya....
terlantar diatas katil.....sayu hati ku, tidak mampu rasanya aku untuk melihat keadaan 
sahabat baikku itu yang sudah tenat.....

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

namun....aku kuatkan semangat untuk menemaninya...memberi semangat kepadanya.....
2 minggu kemudian , aku masih melawat Shiefa tanpa rasa jemu....setiba aku di hospital , 
aku mendapat tahu bahawa Shiefa , Sahabat baikku telah pergi meninggalkan ku 
untuk selamanya......aku berasa sangat sedih dan seperti tidak dapat menerima kenyataan...
sahabat yang menemani ku dikala aku kesedihan , kesepian ...menenangkan aku...
membuat aku tersenyum dan tertawa...sudah tiada lagi....aku terasa kehilangan....
kehilangan sesuatu yang sangat memberi makna dalam hidup ku.......

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

sudah hampir setahun Shiefa meninggalkan aku.....aku berasa sangat sunyi dan kesepian....senyuman 
manisnya sudah tidak lagi dapat ku tatapi......
dialah sahabat terbaikku....walaupun perkenalan kami bukanlah bermula dengan sesuatu yang indah ,
namun aku tetap menyayanginya.....aku doakan kesejahteraan nya di alam sana.......
mungkin ALLAH lebih menyayanginya......aku terima hakikat ini dengan hati yang terbuka.....tidak pernah aku kesali perkenalan kami dan aku amat bersyukur kerana ALLAH telah mengurniakan aku seorang teman 
seikhlas Shiefa......aku sedar,,, setiap perkenalan pasti akan ada perpisahan.....segalanya telah diatur oleh 
ALLAH yang maha ESA......






(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
terima kasih kawan
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
air mata yang gugur ini....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
juga hati yang membengkak dan berdarah....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
aku pasti ini adalah suatu permulaan....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
menuju kedewasaan......


     kadangkala ALLAH hilangkan mentari.......
kemudian DIA datangkan guruh...
puas kita menangis.....
mencari mana mentari kita.....
          rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah........
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.
sabarlah insan dibalik kepahitan ini....

3 comments:

bellaintrusa II said...

sye pernah jd follower awak..
hope follow me back .. tq..

Miss_Lova❤ღ(。◕‿◕。)ღ❤ღ said...

sedeyh la akak . basah tuala kmy . x snggup dh bca ..

norshaherah said...

bella : tq so muchh dear....i will follow u back~! rajin2 la singgah sini yer....
najwa : hehe...2 la die cerita merepek yg akak reka...haha...btw, tq yer sbb singgah n bace my new entry yg xbape nak new 2....hihi~! <3