you rock guys~

suka blog ni tak?

Saturday, December 8, 2012

mencari keredaannya...

bismillah....assalamualaikum.....

alhamdulillah di pagi yang hening ni...masih diberikan peluang untuk terus hidup menikmati keindahan ciptaan ALLAH...
hi jumpa lagi dengan new entry... pagi ni bangun nak siapkan semua lab report and assgnment yang tak siap lagi...tapi sebelum tu tertarik untuk tulis entry baru...bukan entry yang merepek2 la cite pasal kucing and tak de air tu..... haha...

ok cube hayati doa ni.... 


Tetapi ya Allah...

Seandainya telah Engkau takdirkan...
...Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku 

Dan peliharalah aku dari kekecewaan
Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya


doa memohon petunjuk...tak kira sama ada untuk kawan2... insan tersayang...semua boleh di amalkan....
when kita dalam kesusahan , mintalah kepadanya... 
and one more thing , dari konteks yang tersayang : jika allah membukti kan si dia bukanlah yang terbaik dan allah menunjukkan jalan keluar dari masalah itu.... jadi itulah keputusan yang terbaik... kerana setiap takdir allah itu pasti yang terbaik...Dia yang maha mengetahui.... tapi insan lain yang memerhati dan mendengar , berhentilah dari menabur fitnah dan menyebarkan cerita palsu... setiap yang berlaku hanya si pelaku dan allah sahaja yang mengetahui segala- galanya.... 
kita sebagai pemerhati yang menabur kata2 dusta akan memperolehi apa? mungkin hanya kesedapan hati... tapi pernah tak korang fikir yang what goes around comes around... percayalah... satu jari menuding kepada orang lain , 4 jari lagi akan kembali pada kita... so better kita sama2 jauhkan diri dari perbuatan itu...
untuk melakukan kebaikan sememangnya sangat mudah...begitu juga sebaliknya....

jadi siapa yang di umpat , di fitnah , or yang sama waktu dengannya , better kita senyap...senyap dari berkata2 dan senyap dari menceritakan cerita itu pada orang lain... insyaallah...kesedihan akan segera berakhir....  

insyaallah mudah2 an...segala urusan akan dipermudahkan..


wallahualam...



Sunday, December 2, 2012

matrik Ooo matrik...

assalamualaikum.....

hi semua...ape khabar? harapnya sehat selalu...

hari nie ahad...nak balik matrik semula....tak puas langsung cuti sekejap je..... boleh tak nak buat cuti sendiri lame sikit? ahaha.... (angel) : ish shira.... mane lah boleh... awak kan nak berjaya...mane boleh malas2...tak boleh ponteng2.... tu semua amalan syaitan....tak pe kita penat , bosan ,sakit... tu semua seketika...rasakanlah kemanisannya suatu hari nanti.... 

wah~ ustazah sudah mali.... heee... 
beberapa hari lepas , dapat pengalaman baru dekat matrik.... masalah ketiadaan air... haha...memang sakit jiwa dibuatnya...bayangkan lah...2ribu lebih org nk guna air... nak mandi pon kene angkut air... seksa sungguh.... so the best way to overcome is balik rumah la..haha... kesian kat kawan2 yang duduk jauh... maaflah k..tapi bila sy balik sekurang2nya mengurangkan jugak bebanan korang...kurang jugak bilangan orang yang nak guna air....

ok stop pasal air... nie sat lagi nak balik dah... uhhh malasnya.... nanti mesti rindu dengan memeng(kucing kesayangan) tapi xpelah....kat sana pon ada memeng.. tapi tak sama... heee... nie ade pic memeng matrik yang mengada.... 











peace yaw~ hehe...sedap nye si budak gelap nie tido...berbantalkan pencil case lagi tu....huhu...
ok la korang...sampai kat sini dluw la keyh...nak prepare mahu pulang...insyaallah balik for the next time , i will post new entry... thanks singgah... bye bye bye~ 

assalamualaikum....

Sunday, November 25, 2012

doa terbaik

assalamualaikum....

bismillah.....




Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan
dia akan mejadi teman menapaki hidup
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan diantara kami
Agar kemesraan itu abadi

Dan ya Allah... ya Tuhanku yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan...
...Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Ambillah kebahagiaan ketika dia ada disisiku 


Dan peliharalah aku dari kekecewaan
Serta ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa berbahagia walaupun tanpa bersama dengannya 


Dan ya Allah yang tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya.... 


Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Karena Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambaMu ini


Ya Allah...
Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini

----------------------------------------
Jangan Engkau biarkan aku sendirian
Di dunia ini maupun di akhirat
----------------------------------------

Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman
Supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup
Ke jalan yang Engkau redai
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh
amin ya robbal alamin...










amalan doa yang terbaik insyaallah.... 

Tuesday, November 20, 2012

hidayah allah~

assalamualaikum....




ALLAH berfirman yang bermaksud: “Sesiapa yang Allah kehendaki mendapat hidayah nescaya dilapangkan dadanya untuk menerima Islam dan sesiapa yang dikehendaki sesat nescaya dijadikan dadanya sempit dan sesak seolah-seolah naik ke langit. Demikianlah Allah menimpakan kehinaan kepada orang yang tidak beriman.” (Surah al-An’am, ayat 125).
Allah Maha Berkuasa untuk mengurniakan petunjuk dan hidayah-Nya kepada yang dikehendaki-Nya. Hanya dengan petunjuk dan hidayah Allah saja dapat mengubah manusia dan kehidupannya dari kekufuran kepada keimanan, kemaksiatan kepada ketakwaan, kezaliman kepada keadilan, kegelapan kepada cahaya kebenaran dan kegelisahan kepada ketenangan jiwa.
Hidayah itu ialah petunjuk yang dikurniakan Allah kepada manusia untuk mencapai kesejahteraan serta kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat. Islam menganjurkan umatnya supaya sentiasa memohon hidayah petunjuk daripada Allah ke arah jalan yang benar.

Thursday, November 15, 2012

friends

assalamualaikum....

It is one of the blessings of old friends that you can afford to be stupid with them. 

yuh...this is my friends...old friends and also my friend forever......
hanya bersama diorang , saya boleh buat benda yang gila2 sebab kami semua sekepala....
sekepala bukan bermakna berkongsi satu kepala yang sama...tapi....
ade chemistry la kate kan gitu.... haha.......
nie la die...my best friend forever..


dari kiri : atiqah , rosmalina , shaherah , balqis

actually tak cukup lagi sorang nie...tapi nak buat macam mane kan.... really hope persahabatan 
ini berkekalan hingga ke akhir hayat,,,insyaallah......

picture nie mase hang out sesame semalam....walaupun hanya pergi bahau , tak la best sangat tempatnya , 
tapi rasa tu indah macam pergi jejalan kat tempat yang jauh and best.. yelahkan sebab semua
insan tersayang ada disisi...hati yang duka pon bole jadi suka....
hanya diorang yang tahu pahit maung yang dah dilalui...dan hanya diorang jugalah
yang mampu untuk membantu......thanks korang....sayang korang gile2 punye taw......tapi tak nak la jadi 
" GILE KE~ " haha....

nie ade pic kitorang....


tqah and nana


shira and nana


shira and nana juga~ hehe


shira and qiz


mereka...


tqah and ana nufa ~


kami ~

insyaallah persahabatan ni akan kekal hingga ke akhir nyawa....
aku doakan kejayaan korang dunia akhirat.... sama2 sambung degree  ye nnti...insyaallah...
ok la tu je kot entry kali nie....insyaallah nnti if ada lagi cerita , 
saya tampal2 lagi kat sini...
ok thanks singgah..... bye2....


wsalam.....


“I think if I've learned anything about friendship, it's to hang in, stay connected, fight for them, and let them fight for you. Don't walk away, don't be distracted, don't be too busy or tired, don't take them for granted. Friends are part of the glue that holds life and faith together. Powerful stuff.” 


Tuesday, November 13, 2012

untitle~

“When I was your age I knew nothing about the 

world or my place in it.

 I figured I'd be someone's wife,

then someone's mother.

 It never occurred to me to be someone myself.” 




assalamualaikum.....

hye allz... hari nie rasa nak update blog...tapi tak tahu nak tulis 
pasal ape...pastu tergerak la pulak nak cari quotes yang best2 
kan....and terjumpa la qoutes yang dekat atas tu....
tertarik sebab sebelum nie , thats me.....
tak pikir pon pasal diri sendiri....asyik orang lain.....
so now? nak menyesal pon da tak guna kan...
masa tak dapat nak di undur....


tapi......
syukur alhamdulillah sebab sempat sedar dari mimpi ngeri...
sebenarnya , masa depan kita tu sangat penting...
now.....
kejarlah impian.... tinggal dulu semua cintan cintun tu semua...
insyaallah.... 
kejayaan akan jadi milik SAYA.... hihi....
doakan yang terbaik okay....




ok lah.....thanks singgah....
jom p layan keluarga iskandar dluw....
bye bye bye....






now you just somebody that i used to know



Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody
I used to know
Somebody
Now you're just somebody that I used to know

I used to know
That I used to know
I used to know
Somebody



Sunday, November 11, 2012

unknown

assalamualaikum....
hi allz...jumpe lagi...thanks sebab singgah.... bosannye... tak tahu nak buat ape....semalam pergi tengok wayang... "istanbul aku datang".. hm..
comment : not bad la... tapi rasanya if hero tu tukar aaron ke.. best lagi kowt! haha... tapi ape pon , Istanbul memang cantik... seriously~ i really wish i can be there...maybe one day...insyaALLAH....

ape lagi erk nak cerita......


haaa.....hmm  tak jadi la...

hahaha.... ( gile ke )

hm...seriously rindu sangat dekat kawan2 di KMNS....terutamanya sek2 kelate nuh...rindu aku nok make budu... sedap ngoti~ haha... habis la bahasa mek kelate celup nie...

ehh korang...nak taw satu secret tak...sebenarnya kan , sebelum aku kenal kawan2 yang dari kelantan nie , serious aku memang tak ngam dengan orang kelantan... bukan tak ngam maksudnya bergaduh... muksudnya aku tak berapa prefer la... tapi rupanya aku silap... diorang seriously memang baik...( berapa banyak serious da... ) haha.. boleh di katakan 90% kawan aku kat sane semuanya made in kelantan...termasuk la dua roomate aku tu.... memang GOOD ! ha..tu cap ea... haha... hari2 ajar aku makan budu... padahal diorang yang datang ke negeri sembilan..tapi aku pulak yang terikut jadi minah kelantan... tapi pape pon aku nak cakap , korang sume memang the best la! sayang korang gile2 ketat~ tanpa diorang , aku takkan mamu bertahan tuk teruskan perjuangan aku kat matrik... tak lupa juga buat family and kak farrah yang banyak membantu...thanks a lot....

haaa amik kau... da dapat sekali idea keluar...berjela2...tak sanggup korang nak baca kan... haha...


lagi2...korang nak tahu pasal ape? 

haaa...mesti ada seorang dua dari korang yang singgah kat sini mencari statement yg berbaur macam nie kan... haaa ok aku akan bukan folder baru... jelaskan segala kekalutan tu...

first thing first ,

i wanna say sorry... 
maaf bukan tanda kekalahan...tapi ia adalah satu lambang penghormatan..ok tak kisah la ape pon , i just wanna say that , DONT WORRY.... dia tak mungkin , dan tak kan... jadi sesiape pon pada saya... as friend? not anymore...he is my past.... nothing left...and i really hope , dont you ever distrub me anymore...bout this.. bout him.. bout you , and so on....  thats all... 
semoga bahagia... happy ending ~ insyaallah....  
END

perghh...dramatic giler.... haha.... past is past... i have my own life...my new life...  no more LOVE... no more everything.... cinta kepada ALLAH itu sebenarnya lebih mulia dan bahagia... serious....korang cuba la buat... memang terasa sangat tenang... syukur alhamdulillah.... aku temui cinta ini kerana masih belum terlambat... 


ok lah korang... panjang lebar dah membebel macam mak jemah....haha... saya nak ambil kesempatan nie untuk memohon maaf kepada semua insan yang pernah mengenali saya...selama mengenali , anda tersakiti .. terluka , saya mohon ampun atas segala keterlanjuran...saya juga manusia biasa , tak pernah lari dari membuat kesilapan..tapi cukuplah kesilapan itu berlaku hanya sekali dalam hidup...pengalaman itu mendewasakan... sekali jatuh , tak mungkin akan jatuh untuk kali kedua... halalkan segala yang pernah diberi , diterima .. yang di makan.. di pakai... semoga dihalalkan dunia akhirat.... sekali lagi saya memohon maaf... 

for you sweety gurl , take care of yourself... and sorry again... 


wsalam...



Wednesday, November 7, 2012

i love you

assalamualaikum.....

hi semua... lamanya tinggalkan blog nie... rindu nak post entry semula... tapi sayang nya da lupa nak guna.... tak reti sudah mahu ber blogging...

tittle atas tu poyo je kan... haha... tak delah... saje je nak cari publisiti murahan... upss~ haha... xde la saje je...heee...

ehhh korang nak tahu...sy baru je hbis exam... memang tough giler la soalan.... tak tidor seharian study... smpai mata bengkak2...kepala pon jadi sakit.... mudah2an Allah berkati usaha and insyaallah akan ada kejayaan di depan sane.... korang doakan skali keyh....

now da selamat smpai di rumah...syukur alhamdulillah.... boleh la nak rehat sepuas2nya... tapi rindu pulak dengan kawan2 yang di kelantan... hehe...selamat bercuti ye korang... i will miss you damn much! :(

ok la korang...tak de idea pulak.... haha...

thanks singgah~ have a gud day allz... may ALLAH bless us...

wassalam....


Tuesday, May 15, 2012

cukup sudah


Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin terseksa
Lebih baik ku pergi saja
T’lah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkan ku sesuka hatimu

lirik lagu sudah cukup sudah by nirwana band.... pertama kali ku perdengar kan lagu nie , ku tuju kan lagu ni untuk diri ku sendiri... namun pada akhirnya , baru ku sedar sebenarnya lagu ini harus ku tujukan kepada kamu.. wahai sang pujangga... thanks a lot~ 
# very dissapointed !

Sunday, April 22, 2012

sweets moment with them

assalamualaikum w.b.t.........


hye... thanks sebab sudi singgah sini bace entry yang tak berapa nak best ni....actly saya baru sangat nak kenal dengan system blog ni yang baru.... pelik sikit...so memang agak kekok la... tapi tu tak jadi masalah tok berblog kan....so korang semua ape khabar? diharap sihat sentiasa....apa program weekend hari tu? mesti best2 jugak kan....


a'famosa resort~ uhh memang the best among the best lah.... hihi... kenape? sebab memang dah best...nak buat macam mane kan... heee... xdelah...
program belia yang diadakan kat sana memang best... semuanya ok.... xde kritikan... hehe...


ok ni ada sikit picture untuk korang....



muke saya tak 'ok' 



rakan2 belia palong 3



minum petang



suka suki ~



afiq and the geng



abang besar and the geng



tarian tangan ~ !! hahahaha





fazlan



jejaka baik hati sesuai untuk yang sedang mencari calon



err.... yang nie shafiq... 
caption for this picture : TIADA



farid , nana , kak yu , and juremy ~
(sesedap eja name orang..maaf ye abang besar.. hihi)



with kakak cute + cun + hot



yang ni saje test snap muke ~


haaaa....tu jela pic yang saya ade...
banyak lagi sebenarnya...tapi cukup lah yang tu je sebab tak larat dah ni...hihi...

ok akhir kalam..thanks to en2. fesi yang bagus.....jangan putus untuk adakan program yang macam ni lagi untuk masa akan datang...untuk sahabat2 belia....and semua yg join lah...
haha tak taw dah nak tulis ape... ngantok sangat dah... ok tu jela...
jumpe lagi di entry yang seterusnya....
wsalam...



Monday, April 16, 2012

Spesifikasi calon suami yang 'bolehlah' dibuat suami :::


1. Solat fardhu cukup 5 waktu.


2. Ada kerja gaji RM800-1500 dan ke atas, boleh bayar rumah sewa, boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh hantar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.



3. Ada kenderaan: motor kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.



4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul, apatah lagi mandi-mandi yang lain.



5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”



6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Takdelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.



7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwa gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.



8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.



9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macam ni ok, “Ehemm.. ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang taw..”



10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.



11. Kalau dia jenis diam takdelah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun takdelah sampai dia mengata-ngata orang lain.



12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib dan Isyak.



13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika ada kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.



14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.



15. Jenis senyum sokmo.



16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns (Tak cun tak pe, boleh tutup lampu – UAI)



17. Pandai masak sekurang-kurangnya masak nasi dan goreng telur, ayam, ikan, nasi goreng, nasi goreng hailam dll. Kalau dia tak sempat nak masak sekalipun, dia takkan makan kat McD atau tempat-tempat makan yang pelik-pelik nama dia menu yang mahal-mahal sebab dia tahu keje dia gaji tak banyak. Makan nasi lemak kat gerai lagi ok pe.



18. Rajin. Ringan tangan tolong isteri. Kadang2 tolong kemas rumah, sapu sampah, sidai kain, memasak. Tapi janganlah poyo sangat sampai kawan-kawan isteri datang pun, tolong gorengkan pisang kat dapur untuk raikan tetamu.



19. Jenis pembersih gak la. Masa muda-muda dia tak de la jenis pakai seluar jeans busuk berminggu-minggu tak basuh. Bau badan tu jaga. Kena bersih sebab hari-hari nak ngadap Allah, bukan nak wangi depan manusia je.



20. Sehari sekali ingatkan bini dan anak-anak tentang kematian dan amalan agama. “Sayang, tengok jam tu. Ha, bila kita tengok jam.. Ingatlah detik kematian tu makin hampir.”



21. Dia sentiasa nak berubah bersama-sama isteri dan anak-anak dia. Berubah jadi lebih soleh dari sehari ke sehari.


bersama mengingati.... :)

Ketika Ambil Wuduk niatkanlah dalam hati


1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".




2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan,
... "Ya Allah, putihkanlah >mukaku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".



3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".



4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".



5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, lindunglah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".



6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini".



7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan.
"Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".



8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat-tempat maksiat".



Silalah SHARE untuk kebaikan bersama. :)

Thursday, April 5, 2012

::: maafkan :::

assalamualaikum....

hye semua pembaca yang sudi singgah kat blog sy nie....
ape khabar? harap sentiasa sehat...
1st of all sy nak minta maaf dengan AWAK...mungkin disaat nie sy harus settle kan masalah sy...
tapi sy pilih untuk berdiam dan reda kan keadaan seketika...tak bermakna sy hilang...

korang....mesti dalam perjalanan hidup korang , korang penah rase macam ni kan....
" best nyer kalo dapat jadi macam dia..."
tapi pernah tak korang realise...sebenarnya jangan korang sangka hidup orang
yang luarnya nampak senang...bahagia...selamat.... tu di dalam nya terlalu tak ade kepahitan yang harus
ditempuh untuk mencari kesenangan tu.... 
kita juga layak dapatkan kebahagiaan seperti mereka jika kita susuli keinginan tu dengan 
USAHA.....betul tak??


tapi usaha yang di lakukan tu biarlah untuk sesuatu yang membawa MANFAAT
or kate lainnya kebaikan.... jangan kita inginkan kebahagiaan... tapi kita hancurkan kebahagiaan 
orang lain.... jangan sama sekali buat macam tu....
kebahagiaan yang kita peroleh tu mesti tak akan kekal lama...
PERCAYALAH~


hm... korang.... korang pernah tak letakkan kepercayaan yang tinggi pada seseorang..?
tapi akhirnya korang sakit kerana orang yang diharapkan tak mampu bagi 
setinggi itu...? 
moral of the story : 

1-kita jangan letakkan kepercayaan yang terlalu tinggi pada seseorang kerana
if dia lakukan kesilapan , kita akan jatuh tersungkur.....
2- kita jangan sayang seseorang terlalu besar , lebih dari yang sepatutnya sebab one day , dia akan 
jadi insan yang paling awak BENCI... sebab awak sayang tuk hilang dia....
3- bila berkawan , biarlah besederhana... jangan terlalu rapat.. jangan terlalu percaya.. jangan 
terlalu terbuka... sebab ape sy cakap mcmni? sebab mmg dah berlaku dalam dunia sekarang....
kawan makan kawan...tikam belakang... and macam2 lagi kan..
bukan nak tuju kat sesape.. tapi buat renungan semua...


last but not least i want to say sorry to all my friends....
terlalu banyak salah silap...terkasar bahasa...sy sedar sy mmg seorang yang tak boleh 
terima kesilapan sendiri... tapi korang jangan la ego juga.. sampai dah tak mengaku kawan , mmg tak boleh nak selamatkan lagi lah... orang sekeliling always akn jadi penambah perisa.. garam gula....
sorry again...
for you dear , im so sorry... bukan ingin menjauhkan diri , tapi sy sangat terasa , sedih , kecewa ,
terluka... really hope you will understand...
for my sister , i love you.. i miss you... im sorry... 
mybe im too selfish.. but sincerely , i always try to be the best for you...although im not the 
best like them...i always try...


for all , thanks for reading~!
love you all so much....! muahbabah...
wasalam...

Wednesday, February 15, 2012

Happy Birthday to Miss Spirulina

 
Selamat Hari Lahir to Miss Spirulina

heee.. 1st skali nak mintak maap coz 
buat entry nie tanpa mintak kebenaran..
 
sebenarnya entry nie saja di buat untuk testing coz 
admin(miss spirulina)
kata entry dia selalu ilang bila di publish..
yang tinggal hanya tajuk.. 
 
so sya (jiwarOsak) dengan muka tak malu buat entry
kali ini untuk testing power samada
entry di dipublish sepenuhnya or masih ada masalah
dalam posting entry...
 
dengan muke tak malunya sya.. (JiwarOsak)
ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR
semoga panjang umur, murah rezeki dan diberkati
selalu sehingga akhir hayat...

heee...