you rock guys~

suka blog ni tak?

Friday, December 30, 2011

keistimewaan sujud dalam solat

assalamualaikum.....

Selamat Hari Jumaat semua....hari yang penuh barokah nie....
alhamdulillah....masih berpijak di bumi ciptaanNYA...
hari nie bersempena dengan hari yang mulia saya ingin kongsi beberapa keistimewaan
sujud dalam solat.....solat merupakan tiang agama yang wajib kita laksanakan....
adakah kita tahu apa kebaikan yang terselindung di sebalik ibadat wajib ini?
mari kita bersama selaminya.....


Antara keistimewaan sujud dalam solat ialah :

  1. Membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempat asalnya.
  2. Membetulkan pundi peranakan yang jatuh.
  3. Melegakan sakit hernia.
  4. Mengurangkan sakit senggugut ketika haid.
  5. Melegakan paru-paru daripada ketegangan.
  6. Mengurangkan kesakitan bagi pesakit apendiks atau limpa. Kedudukan sujud adalah paling baik untuk berehat dan mengimbangkan lingkungan bahagian belakang tubuh.
  7. Meringankan bahagian pelvis.
  8. Memberi dorongan supaya mudah tidur.
  9. Menggerakkan otot bahu, dada,leher, perut serta punggung ketika akan sujud dan bangun daripada sujud. Pergerakan otot ini akan menjadikan ototnya lebih kuat dan elastik,secara semula jadi dan ia juga akan memastikan kelancaran perjalanan darah.
  10. Bagi wanita, pergerakan otot itu menjadikan buah dadanya lebih baik,mudah berfungsi untuk menyusukan bayi dan terhindar daripada sakit buah dada.
  11. Sujud juga mampu mengurangkan kegemukan.
  12. Pergerakan bahagian otot sewaktu sujud juga boleh memudahkan wanita bersalin.organ peranakan mudah kembali ke tempat asal serta terhindar daripada sakit gelombang perut.(Convulsions).
  13. Organ terpenting iaitu otak kita juga akan menerima banyak bekalan darah dan oksigen.
  14. Mengelakkan pendarahan otak jika tiba-tiba menerima pengepaman darah ke otak secara kuat dan mengejut serta terhindar penyakit salur darah dan sebagainya. Dari segi psikologi pula, sujud membuatkan kita merasa rendah diri di hadapan Yang Maha pencipta sekali gus mengikis sifat sombong,riak takbur dan sebagainya.
  15. Manakala dari sudut perubatan pula, kesan sujud yang lama akan menambahkan kekuatan aliran darah ke otak yang boleh mengelakkan pening kepala dan migrain, menyegarkan otak serta menajamkan akal fikiran sekali gus menguatkan mentaliti seseorang.
Lihat , memang tidak pernah disangka begitu banyak keistimewaan sujud dalam solat....
bagi pelajar , sujud dalam solat amat penting kerana ia dapat membantu otak menerima banyak bekalan oksigen....tidak terlepas juga untuk semua umat islam...kita telah diwajibkan solat, sejak berumur 7 tahun....jadi renung2kanlah dan selamat beramal....
 sekian...wsalam....wallahualam...



Tuesday, November 22, 2011

friendship will never end

assalamualaikum.....


hari ni...22 November 2011....
30 November 2011 tarikh keramat...berakhirnya paper biology...akhirnya SPM 2011 untuk budak biology smkp2.....tak sabar rasa...merdeka....! yihhaaa.....
tapi rase takot nak jawab paper addmath besok and physic hari khamis.....
takot takot takot.....huh~




tapi yang paling sedihnya....nak berpisah dengan sahabat2 yang tak pernah hilang dari hati dan pandangan mata....
yang sentiasa membuat hati ini tertawa....tersenyum riang walaupun hanya lawak yang tak seberapa....
tapi itulah kenangan yang paling terindah........



Nurul Atiqah Zainoddin...
dari sekolah rendah main kejar2 sama2...jadi pengawas masa sekolah rendah....jaga kelas
2 bijak...kelas vivek...kelas tu la yang paling susah nak handle....same2 dengan azizi mizal,
amirul rahim,rozaina hussin,rosmalina roslan,murshida hassan, munir ismail...kenangan paling indah la bersama korang......rindu
korang sume...sangat2.....! hope nanti satu hari kite dapat kumpulkan semula kawan2 kite...macam2
dugaan...masalah....tempuh bersama...menangis bersama...tumpang bahu smpai basah tudung....
huhu...semuanya takkan dapat ku lupakan..... : )



rosmalina roslan & nurul balqis zahari.....
will miss you all so much~!
jangan penah lupe ok dengan persahabatan kite.......mudah2an kite sama2 berjaya....
dapat lanjutkan pelajaran sesame.....mesti syok banget kan.....? heee....
sayang kowang sangat2.......mmmuuuaaaahhhhhh......!


hairatul madihah....
macam2 jadi smenjak nie....but persahabatn tu takkan mungkin putus ditepi jalan.....
no matter what,you are my friend~! love you......
walaupun baru 5 tahun kite kenal,tu pown bukan dari from 1 kite rapat.......
banyak gile kenangan....tak terkira.....kan3....tergelak sorang2 bile ingat terlatah masing2...
rindu sume tu.....hope suatu hari nanti......tak mustahil kan.......   







ya allah......seyes sedeyh gile.....
speechless.....!
what can i say
I LOVE YOU ALL SO MUCH


"People who love you
people who you love back
people that will always be there for you
through the good times and the bad
they make you happy when you are sad
they are angels that have yet to earn their wings
they are your dearest friends"

thank's to sahabat yang sentiasa ada disisi ketika jatuh bangunnya  diri ini....
terime kasih sangat2.....miss all those sweets moment with you.......
thank you so much dear friend.....
thank you to sekolah kebangsaan palong 3 (1999 - 2006)
sekolah menengah kebangsaan palong 2 ( 2007 - 2011)
semoga segalanya kekal terpahat didalam ingatan......
semoga berjaya..........



akhir kata..... 
" hati kaca sudah"
sedih sangat......!
jangan lupakan aku ye korang.....
* kawen jangan lupa jemput~! haha.....
miss you....


the end . . .

Saturday, November 19, 2011

im afraid

Tak semua kau rancang kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta


Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil
Untuk kau bertanya jika ku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/y/yuna/penakut.html ]
Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucapkan tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah kau cuba ringankan

Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Oh ini tidak adil tidak adil baginya
Oh ini tidak adil tidak adil bagiku
Oh ini tidak adil
Untuk kau bertanya jika ku mencintaimu juga
Bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku







Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang kata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang kata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang kata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.
Bagi yang mengatakan bahawa cinta itu menyakitkan, ianya memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. Ianya boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam berkapel ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.
Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru sahaja clash, semuanya menjadi tak kena. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.
Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa.

Thursday, October 20, 2011

jar of heart



I know, I can't take one more step towards you
'Cause all that's waiting is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live, half a life
And now you want me one more time


And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half a life
And now you want me one more time


And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

Dear, It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all


And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are? 

Monday, October 17, 2011

i dont wanna be a muderer

Story of my life
Searching for the right
But it keeps avoiding me
Sorrow in my soul
Cause it seems that wrong
Really loves my company

He's more than a man
And this is more than love
The reason that the sky is blue
The clouds are rolling in
Because I'm gone again
And to him I just can't be true

And I know that he knows I'm unfaithful
And it kills him inside
To know that I am happy with some other guy
I can see him dying

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer

I feel it in the air
As I'm doing my hair
Preparing for another date
A kiss upon my cheek
As he reluctantly
Asks if I'm gonna be out late
I say I won't be long
Just hanging with the girls
A lie I didn't have to tell
Because we both know
Where I'm about to go
And we know it very well

Cause I know that he knows I'm unfaithful
And it kills him inside
To know that I am happy with some other guy
I can see him dying

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
Everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer

Our love, his trust
I might as well take a gun and put it to his head
Get it over with
I don't wanna do this
Anymore
Uh
Anymore (anymore)

I don't wanna do this anymore
I don't wanna be the reason why
And everytime I walk out the door
I see him die a little more inside
And I don't wanna hurt him anymore
I don't wanna take away his life
I don't wanna be...
A murderer (a murderer)

No no no no


Sunday, October 16, 2011

missing you


" I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you


 don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are


 words waiting to come out. And tell you how I feel-like how I miss


 you. And how I love you despite my broken heart. And how I need


 you in my life. And especially how much I want you. But those 


words may forever stay in my heart-locked inside. Sometimes I


 wonder if there are words locked inside you too... but I'll never


 know."



Saturday, October 1, 2011

saya sayang awak.... and hope jugak awak sayang saya......

Saya sayang awak.. Tapi betul ke saya sayang awak?? Awak sayang saya ke?? Kalau sayang, nape awak pegang tangan saya?? Awak nak tengok rambut saya, nak hug saya, nak saya pakai seksi2.. Memang la awak tak kasi boy lain tengok saya pakai seksi.. Tapi awak tak halal lagi untuk saya kan?? Awak sayang saya ke kalau saya kasi semua tu kat awak??


Saya sayang awak..Betul..Tak tipu..Tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai?? Saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak.. Saya lupa solat, saya lupa dosa.. Saya lupa Tuhan..Takut la...

Betul awak..Saya sayang awak.. Tapi saya takut.. Takut sangat nak sayang awak.. Awak baik, selalu solat awal.. Tapi nape bila dengan saya awak lupa solat?? Masa kuar, kita lalu je depan masjid.. Tak pernah stop.. Tapi kat tempat takde orang, kita stop. Beratus duit awak habis untuk saya kan?? Saya hargai sangat.. Saya tau awak sayang saya..Tapi nape awak tak simpan duit tu dulu..Kot2 ada jodoh, boleh kita kawen.. Awak... Saya takut.. Takut sangat.. Takut bila ingat pe yang kita dah buat.. Saya nak awak jadi halal utk saya.. Tapi tak boleh la sekarang.. Macam mana awak nak tanggung saya..Kita blaja lagi..Saya nak hidup dengan awak..Saya nak awak jadi imam saya.. Nak sangat share everything dengan awak.. Saya nak jadi kekasih halal awak..Tapi betul ke cara kita wak?? Saya takut laaaa...

Awak..Saya nak hidup dengan awak forever kat heaven.. Tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??Macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi.. Tak kisah la saya dulu, awak dulu atau dua2 skali.. Boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang?? Kalau la Dia tanya apa yang saya dah buat dengan awak, apa saya nak jawab nanti.. Saya maluuuuuuuuuuu sangat kat Dia..

Awak.. Lama saya fikir.. Saya fikir pasal kita.. Betul saya sayang awak.. Tapi, sampai bila kita nak camni??Awak.. Saya dah fikir lama... Lepas ni, kalau saya xmesej awak, xnak jumpa awak, xnak call awak, awak jangan salah faham tau.. Saya buat camtu sebab saya sayang awak sangat2.. Awak.. Saya nak forever kat syurga dengan awak.. Dulu saya sedih sebab kita jauh.. Tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita.. Kalau dekat, awak boleh agak kan pe kita buat nanti??

Saya xtau camne nak bagitau awak..Saya nak jaga hati awak.. Tapi awak sedar tak sebenarnya saya dah kotorkan hati awak.. Saya suka goda awak dengan manja saya, dengan body saya.. Saya suka buat awak cair dgn saya.. Jahatnya saya.. Awak saya banyak dosa.. Awak nak ke terima org macam saya jadi wife awak?? Awak.. Saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak.. Saya nak jadi the best wife.. Baru la awak xpandang orang lain dah.. Saya xnak susahkan awak dengan saya yang macam ni.. Awak.. Saya nak jadi bidadari awak.. Bukan kat dunia je.. Tp kat heaven gak.. Saya nak jadi bidadari awak yang forever..

Awak.. Saya tahu saya xbaik.... Banyak sangat kekurangan dan xlayak nak tegur salah awak.. Tapi saya sayang awak.. Apa kita buat, bukan ada org tahu pun... Sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya?? Saya pun nak awak jadi suami yang boleh pimpin saya ke syurga.. Tak nak ke?? Takkan la awak sayang saya untuk hepi2 kat dunia ni je.. Awak xnak ke pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti?? Awak.. Tolong la... Saya xnak dah jumpa awak.. Tapi mungkin saya lalai gak nanti.. Syaitan selalu ada dengan saya.. Suka je dia kalau saya keluar dengan awak, goda awak.. Awak.. Tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa. Tolong ek.. Saya lemah sangat..Saya nak jadi kuat.. Kuat untuk awak.. Untuk hidup dgn awak.

Saya sayang awak.. Camne kalau tiba2 Dia panggil kita before kita sempat bertaubat..Takutnye saya..Awak xtakut ke?? Camne kita nak pergi syurga?? Camne saya nak jadi bidadari awak?? Saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tapi dengan apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dalam cinta kita?? Malu sangat kat Dia..Awak..Saya nak berubah..Untuk diri saya gak, untuk parents saya.. Tapi, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan?? Saya nak berubah pun sebab nak jadi the best untuk awak.. Untuk babies kita nanti.. Nak jadi mom yang the best..Huhu. Tinggi betul cita2 saya.. Saya pun nak kita jadi pasangan yang educated.. Nak sama2 berjaya.. Tapi educated yang taat padaNya la.. Mesti bahagia kan.. Kita ingat Dia, Dia pun ingat kita, so, boleh la Dia jaga kita nanti..

Awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kat syurga tau.. Awak doakan la saya biar boleh masok syurga.. Saya nak jadi bidadari yang tunggu awak..n there, i'll be yours forever... Tapi, kalau awak pergi dulu?? Iye..Saya sedih.. Tapi saya pun akan doakan awak.. InsyaAllah..Nanti awak tunggu la saya kat syurga k?? Mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana.. Tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k?? Saya nak jadi bidadari awak..

Awak.. Maafkan saya kalau ape yg saya buat dan bagitau ni mengguris hati awak.. Saya buat camni sebab saya sayang awak.. Saya xtau camne nak bagitau awak.. Sebab tu saya taip kt sini.. Maaf sebab saya post kat sini.. Bukan nak bukak keburukan sendiri.. At least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sebagai panduan.. Ramai kat luar sana kapel dan buat macam2.. Saya takot nak post kat awak.. Tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k.. Awak.. Dah nak subuh la.. Kejap lagi mesti Dia panggil saya.. Ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..





the best entry...
not from me but you all can take it as guide...
just copy and paste cause i do the same thing too.... :)
semoga ALLAH memberkati saya dan awak...dan juga mereka.....




bila aku jatuh cinta






Allahu Rabbi aku minta izin
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Jangan biarkan cinta untuk-Mu berkurang
Hingga membuat lalai akan adanya Engkau





Allahu Rabbi
Aku punya pinta
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Penuhilah hatiku dengan bilangan cinta-Mu yang tak terbatas
Biar rasaku pada-Mu tetap utuh





Allahu Rabbi
Izinkanlah bila suatu saat aku jatuh cinta
Pilihkan untukku seseorang yang hatinya penuh dengan
kasih-Mu
dan membuatku semakin mengagumi-Mu





Allahu Rabbi
Bila suatu saat aku jatuh hati
Pertemukanlah kami
Berilah kami kesempatan untuk lebih mendekati cinta-Mu





Allahu Rabbi
Pintaku terakhir adalah seandainya kujatuh hati
Jangan pernah Kau palingkan wajah-Mu dariku
Anugerahkanlah aku cinta-Mu...
Cinta yang tak pernah pupus oleh waktu





Amin !

Saturday, August 27, 2011

selamat hari raya

assalamualaikum..............


hi semua....hope sehat..happy disamping keluarga tercinta.......
haaa....ni bawak mai nak cerita sikit.......exam trial spm suda tamat~!!
hihi...dapat la bersenang - lenang + bermuka buku (bukan bermuka2 k) + berblog...
hope dapat keputusan yang baik....insyaALLAH....bersama2 la doakan ye........

PoNpOnPoNpOnPoNpOnPoNpOnPoNpOn

hihi...habis cerita bab exam....sekarang mau masuk cerita pasal.....Puasa + Raya......
puasa tinggal lagi 2 hari je....sedeh pulak ramadhan da nak berlabuh tirai........
tapi happy jugak sbb raye pulak yang baru nak bukak tirai.....hihi...
puasa tahun nie terasa bermakna...sebab sekeliling,diri sendiri...sume nyer membawa erti...
ragam keluarga...rakan2....macam2...and itu la yang buatkan hati nie terasa happy.....
wlaupun kadang2 suka duka tu datang dalam masa yang sama.....berkat ramadhan.....

ahhhaaaahhh!! baju raya sudah siap....kasut raya pown suda siap.....! (haik,kasut raya pown 
tempah ka?? hahaha....) alhamdulillah rezeki ALLAH.....semoga raya kali nie menjadi 
lebih bermakna....insyaALLAH....tahun nie raye kat rumah palong je.....tak balik kampung.....
tapi tak pelah....kat sini pown meriah juga.....walaupun belum raya,terasa sudah..heee.......


pasang pelita kat tepi jalan...cantikkkkk~!
(buat muka xmalu je p amk gamba)


XoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXoXo


hmm....saya nak amk kesempatan nie nak mintak maaf dengan semua....jika ada terkasar bahasa...
terlanjur kata...terguris hati....maaf dipohon....saya bukan manusia sempurna yang tak pernah
melakukan kesilapan.....harap raya tahun nie dapat membawa seribu satu makna kepada kita semua.....




Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir Batin


jemput datang beraya dirumah beralamat 11O felda palong 3....rumah saya la tu...hihi...
datang jangan tak datang..... 

Saturday, August 13, 2011

face without eyes and mouth

assalamualaikum......!
wahahaha...pelik sungguh tajuk nyer...
sape la agaknya face without eyes and mouth tu.....
rupa pown tak dapat nak dikenali....huhu...
.................................................................
actually bukan pasal tu.....
saje je nak mengada bagitahu....
yang saya adalah orang yang tidak dikenali tanpa KAMU dan KAMU.....
nak taw sape orang yang melangkapi ruang dan ruang di kala kekosongan itu???
haaaaaaa.....tunggu next episod ok.....!
hahaha....
.................................................................
apa dah aku merepek nie.....
just wanna say that i love and miss you ALL so much.....!
..................................................................
lepas tu...saya nak cakap yang saya nak mintak maaf dengan kamu semua yang pernah mengenali diri saya.....
sama ada secara langsung atau tidak langsung.....
terkasar bahasa...terlanjur kata....dendam2,,rasa marah,,rasa benci,,rasa apa lg erkk?
huhu...harap dimaafkan lah ye...saya manusia biasa yang tidak pernah
lari dari membuat kesilapan....yang terebut dulu ke....tersingkir ke...maaf dipohon...
tak pernah ada niat untuk menyakiti...
hope akan 0 - 0
saya cuma nak mintak doakan SPM saya,,dapat keputusan yang cemerlang....
perjalanan hidup yang mudah dan menjadi insan yang disenangi semua.......
AMIN........


〜∽∾∿{}∿∾∽〜〜∽∾∿{}∿∾∽〜

Sunday, August 7, 2011

Do you agree...."Love without reason lasts the longest"?

Do you agree....

"Love without reason lasts the longest"?

If someone loves for some reason, there is no limit for it. For example if one loves a girl for the beauty of her eyes there will be so many pairs of eyes having more beauty than the one he loves. This applies all other reasons also. So love is love without any reason.



Monday, July 18, 2011





Well it’s good to hear your voice
I hope you’re doing fine
And if you ever wonder
I’m lonely here tonight
Lost here in this moment
Time keeps slipping by
If I could have just one wish
I’d have you by my side

Oooohh I miss you
Oooohh I need you
And I love you more than I did before
And if today I don’t see your face
Nothing’s changed, no one can take your place
It gets harder everyday
Say you love me more than you did before
And I’m sorry it’s this way
But I’m coming home, I’ll be coming home
And if you ask me I will stay, I will stay

Well I tried to live without you
But tears fall from my eyes
I’m alone and I feel empty
I’m torn apart inside

I look up at the star
Hoping you are doing the same
And somehow I feel closer
And I can hear you say



I never wanna lose you
And if I had to I would choose you
So stay, please always stay
You’re the one that I hold on to
My heart would stop without you

Saturday, June 4, 2011

...:: wedding ::...

bismillah.....
alhamdulillah......syukur...majlis k.tan ngan abg d.e selamat.....selesai...lege rase....
tahniah di ucapkan.....semoga kekal hingga ke akhir hayat.....


1st time jadi pengapit.....! sengal je rase,,, semua nyer tak kene.....haha....
tapi alhamdulillah.....selesai sume.....(◕‿◕✿)
orang kate , law jadi pengapit , cepat dapat jodoh n naek pelamin....??
apakah.....hahaha....
berangan je lebeyhh.....blaja pown tak habis lagi...ngeeee....
hmm, korang tgok la k pix2 nie....







hihi.....chumil x mereka? semoga mereka berkekalan hingga ke akhir hayat......
amin........


Sunday, May 29, 2011

...:: insaf ::...

assalamualaikum......


hye semua.....terase mcm lama xupdate blog....rindu dengan semua owg....
hmm....hari nie terasa sayu dan hiba.......xpasti apakah sebab nya......
sume tolong doakan kebahagiaan hidup sy......doa kalian sangat bermakna untuk sy......

hari ini terasa sangat indah.....segalanya berlaku dengan tenang......
tahniah diucapkan kpd ustaz and c.aimi yang da selamat di ijab kabul kan......
semoga hidup aman,bahagia kekal hingga ke akhir hayat....
doa anak muridmu sentiasa mengiringi setiap langkah mu.......


hubungan dengan sume owg alhamdulillah sudah pulih......atas keredaan allah yg maha esa.....
bersyukur kerana masih diberi peluang untuk menikmati keindahan hidup di dunia.....
saya sayang semua org disekeliling saya......
maaf dipohon pade sape yg telah disakiti...bukan niat hati...maaf sekali lg.....


Tuesday, May 24, 2011

...:: s e n y u m a n m u ::...

           〰○ 〰○ 〰○ 〰○ 
hi semua ..... nak taw satu cerita tak ..? 
hari nie sy nak kongsi 1 cerita dengan semua ... 
mungkin cerita nie taklah menarik ,,,
hope enjoy....(◕‿-)






☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

pertama kali kami bertemu ..... langsung tiada niat dihati untuk mengenali.....dia dengan halnya...dan aku juga buat-buat seperti tiada hasrat untuk mengenali nya......namun hari makin hari ,
rasa untuk mengenalinya semakin menebal......
dan aku menegurnya....." hi kawan ....kamu student baru ya di sekolah ini ? "
berborak...bertanya asal usul dan akhir nya , tercipta lah sebuah ikatan persahabatan antara kami.......
Shiefa , itulah panggilan ku kepadanya ....kelihatan dia seorang yang sangat baik hati....peramah....
penyayang.....dan sangat mengambil berat....kami sebaya tetapi aku di kelas yang kedua...
dan dia di kelas yang pertama...namun dia tidak pernah sekali pun sombong dengan kepandaiannya itu.....
dia selalu memberi tunjuk ajar pada ku....
dialah peneman ku dikala suka dan duka.... menjadi pendengar setia.....

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

15 februari .... tibalah hari kelahiran ku......sudah genap umur aku 17 tahun...sudah besar aku rupanya ya.....
dulu-dulu aku selalu bermain-main di hadapan rumah.....dan kini tidak lagi.....
buku-buku , laptop , dan telefon menjadi peneman setia ku.....di kala aku bosan , aku akan 
meluangkan masa dengan menulis blog dan berborak dengan rakan ku , Shiefa .......dia sangat 
memahami ku....tidak pernah ku sangka...teman yang sepertinya baru ku kenali amat mengerti akan diriku........dia memberikan aku hadiah yang paling bermakna untuk diriku....keihlasan hatinya menjadi temanku sangat aku hargai....tidak pernah aku dikurniakan sahabat semulia Shiefa......

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

sudah setahun berlalu.....tanpa aku sedari , sudah 2 tahun aku mengenali Shiefa ....
Shiefa masih mengingati ku...masih berhubung seperti dulu dan tidak pernah meninggalkan aku.....
namun.......pada suatu hari...Shiefa langung tidak call dan mesej aku....aku terasa sangat pelik 
dan tidak sedap hati.....
tiba-tiba.........
aku mendapat panggilan daripada keluarga Shiefa.....seperti mahu terhenti jantung ku 
apabila mengetahui Shiefa sedang dikejarkan ke hospital kerana telah lama menghidap penyakit luekemia.....!
Astaghfirullah......mengapa Shiefa tidak pernah mengatakan tentang semua ini kepada ku?
kenapa?aku berasa sangat kecewa...namun setelah aku fikirkan , mungkin dia tidak mahu aku bersedih....
aku bergegas ke hospital untuk melawatnya.....sungguh hiba hatiku melihat keadaanya....
terlantar diatas katil.....sayu hati ku, tidak mampu rasanya aku untuk melihat keadaan 
sahabat baikku itu yang sudah tenat.....

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

namun....aku kuatkan semangat untuk menemaninya...memberi semangat kepadanya.....
2 minggu kemudian , aku masih melawat Shiefa tanpa rasa jemu....setiba aku di hospital , 
aku mendapat tahu bahawa Shiefa , Sahabat baikku telah pergi meninggalkan ku 
untuk selamanya......aku berasa sangat sedih dan seperti tidak dapat menerima kenyataan...
sahabat yang menemani ku dikala aku kesedihan , kesepian ...menenangkan aku...
membuat aku tersenyum dan tertawa...sudah tiada lagi....aku terasa kehilangan....
kehilangan sesuatu yang sangat memberi makna dalam hidup ku.......

☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

sudah hampir setahun Shiefa meninggalkan aku.....aku berasa sangat sunyi dan kesepian....senyuman 
manisnya sudah tidak lagi dapat ku tatapi......
dialah sahabat terbaikku....walaupun perkenalan kami bukanlah bermula dengan sesuatu yang indah ,
namun aku tetap menyayanginya.....aku doakan kesejahteraan nya di alam sana.......
mungkin ALLAH lebih menyayanginya......aku terima hakikat ini dengan hati yang terbuka.....tidak pernah aku kesali perkenalan kami dan aku amat bersyukur kerana ALLAH telah mengurniakan aku seorang teman 
seikhlas Shiefa......aku sedar,,, setiap perkenalan pasti akan ada perpisahan.....segalanya telah diatur oleh 
ALLAH yang maha ESA......






(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
terima kasih kawan
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
air mata yang gugur ini....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
juga hati yang membengkak dan berdarah....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
aku pasti ini adalah suatu permulaan....
(¯`*•.¸,¤°´`°¤,¸.•*´¯)
menuju kedewasaan......


     kadangkala ALLAH hilangkan mentari.......
kemudian DIA datangkan guruh...
puas kita menangis.....
mencari mana mentari kita.....
          rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah........
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.
sabarlah insan dibalik kepahitan ini....

Sunday, May 1, 2011

...:: fav song ::...




BERLARI LARI AKU MENGEJAR MU DI DALAM MIMPIKU
BINTANG2 TERTAWA MELIHAT TINGKAH LAKU KITA BERDUA
SANG PURNAMA TURUT MENYINARI TAMAN CINTA KITA
INSAN TERTAWA KERIANGAN KERANA KITA SEDANG BERCINTA
SAAT PERTAMA KITA BERJUMPA ENGKAU MENINGGI DIRI
KATAMU AKU TAK LAYAK UTK MEMILIKI CINTAMU
TAK KU PEDULI KERANA ENGKAU YANG TETAP KU MAHU
AKHIRNYA KINI ENGKAU TELAH PUN MENJADI
MILIKKU
AKU TAKKAN PERNAH
MELUKAKAN PERASAAN
HATIMU
KERNA KU MENCINTAIMU
::: love this song so much.....!!jowm sama2 dengar.....