you rock guys~

suka blog ni tak?

Thursday, April 5, 2012

::: maafkan :::

assalamualaikum....

hye semua pembaca yang sudi singgah kat blog sy nie....
ape khabar? harap sentiasa sehat...
1st of all sy nak minta maaf dengan AWAK...mungkin disaat nie sy harus settle kan masalah sy...
tapi sy pilih untuk berdiam dan reda kan keadaan seketika...tak bermakna sy hilang...

korang....mesti dalam perjalanan hidup korang , korang penah rase macam ni kan....
" best nyer kalo dapat jadi macam dia..."
tapi pernah tak korang realise...sebenarnya jangan korang sangka hidup orang
yang luarnya nampak senang...bahagia...selamat.... tu di dalam nya terlalu tak ade kepahitan yang harus
ditempuh untuk mencari kesenangan tu.... 
kita juga layak dapatkan kebahagiaan seperti mereka jika kita susuli keinginan tu dengan 
USAHA.....betul tak??


tapi usaha yang di lakukan tu biarlah untuk sesuatu yang membawa MANFAAT
or kate lainnya kebaikan.... jangan kita inginkan kebahagiaan... tapi kita hancurkan kebahagiaan 
orang lain.... jangan sama sekali buat macam tu....
kebahagiaan yang kita peroleh tu mesti tak akan kekal lama...
PERCAYALAH~


hm... korang.... korang pernah tak letakkan kepercayaan yang tinggi pada seseorang..?
tapi akhirnya korang sakit kerana orang yang diharapkan tak mampu bagi 
setinggi itu...? 
moral of the story : 

1-kita jangan letakkan kepercayaan yang terlalu tinggi pada seseorang kerana
if dia lakukan kesilapan , kita akan jatuh tersungkur.....
2- kita jangan sayang seseorang terlalu besar , lebih dari yang sepatutnya sebab one day , dia akan 
jadi insan yang paling awak BENCI... sebab awak sayang tuk hilang dia....
3- bila berkawan , biarlah besederhana... jangan terlalu rapat.. jangan terlalu percaya.. jangan 
terlalu terbuka... sebab ape sy cakap mcmni? sebab mmg dah berlaku dalam dunia sekarang....
kawan makan kawan...tikam belakang... and macam2 lagi kan..
bukan nak tuju kat sesape.. tapi buat renungan semua...


last but not least i want to say sorry to all my friends....
terlalu banyak salah silap...terkasar bahasa...sy sedar sy mmg seorang yang tak boleh 
terima kesilapan sendiri... tapi korang jangan la ego juga.. sampai dah tak mengaku kawan , mmg tak boleh nak selamatkan lagi lah... orang sekeliling always akn jadi penambah perisa.. garam gula....
sorry again...
for you dear , im so sorry... bukan ingin menjauhkan diri , tapi sy sangat terasa , sedih , kecewa ,
terluka... really hope you will understand...
for my sister , i love you.. i miss you... im sorry... 
mybe im too selfish.. but sincerely , i always try to be the best for you...although im not the 
best like them...i always try...


for all , thanks for reading~!
love you all so much....! muahbabah...
wasalam...

2 comments:

[PCL] said...

yeah...tak semestinya npk hepi n senyum tu dia sentiasa berbahagia..ada masanya, maybe dia cuba berhibur utk dirinya juga teman sekeliling.

norshaherah said...

betul tu...